Cornuleţe din aluat de cozonac cu nuci
Această reţetă de cornuleţe se prepară în zilele festive în Ungaria şi sunt foarte moi şi pufoase. Le poţi umple cu rahat, ciocolată sau, preferata noastră, cu nucă.
De ce ai nevoie pentru cornuleţe din aluat de cozonac
Pentru aluat
500 g făină
200 g unt
1 linguriţă drojdie uscată
100 g smântână
2 gălbenuşuri
½ linguriţă esenţă vanilie
Pentru umplutură
2 albuşuri
150 g nuci
zahăr, după gust
zeamă de lămâie, după gust
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară cornuleţele din aluat de cozonac
Combini făina cu untul şi omogenizezi. Separat, combini smântâna cu drojdia şi zahărul şi amesteci până când se dizolvă drojdia. Pui smântâna peste făină, adaugi gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Frămânţi până când se omogenizează şi laşi alutul să crească 30 de minute.
Baţi albuşurile spumă tare cu zahăr, le amesteci cu nucile măcinate şi zeamă de lămâie.
Împarţi aluatul în jumătate, întinzi două foi rotunde, din care tai felii ca de pizza. Le ungi cu nuci şi le rulezi. Aşezi cornuleţele într-o tavă cu hârtie de copt şi le ţii la foc mediu până când se rumenesc. Le pudrezi cu zahăr după ce se rumenesc.