Coroniţă umplută cu brânză şi nuci, reţetă pentru masa de Paşti

Easter wreath + stepsEaster braided wreath jpeg

Dincolo de gustul divin, acest colac special este foarte potrivit şi pentru coşul cu merinde pe care îl iei la biserică pentru sfinţit.

Coroniţă de Paşte - Ingrediente

Pentru aluat

800 g făină 30 g drojdie proaspătă 150 g unt 3 ouă 100 g zahăr 1 plic zahăr vanilinat 250 ml lapte 250 g iaurt 1 praf de sare 1 gălbenuş, pentru uns

Pentru umplutura de brânză

300 g brânză de vaci, scursă bine

3 linguri zahăr pudră

2 linguri făină

2 linguri pesmet

2 gălbenuşuri

2 linguri smântână

esenţă de rom, după gust

100 ml lapte

Pentru umplutura de nuci

200 g nuci măcinate

100 g zahăr

1 plic zahăr vanilinat

2 linguriţe pesmet

Pentru umplutura de fructe

150 g caise uscate

zahăr pudră, pentru decor

Coroniţă de Paşte - Mod de preparare

Pasul 1

Pentru maia, amesteci laptele cald cu drojdia şi cu o lingură de zahăr. Acoperi vasul şi-l laşi deoparte, la loc cald, 15 minute. Separat, topeşti untul şi-l amesteci cu iaurtul, sarea, 400 g de făină, zahărul vanilinat şi ouăle bătute, în prealabil, cu zahărul. La final, adaugi maiaua. Treptat, încorporezi restul de făină şi frămânţi până când aluatul se desprinde de pe pereţii vasului şi începe să facă bule. Îl laşi deoparte 30 de minute, la loc cald, acoperit cu un prosop.

image

Pasul 2

Pentru umplutură, freci zahărul cu brânza scursă, încorporezi gălbenuşurile, făina, smântâna, pesmetul şi esenţă de rom. Laşi deoparte. Pentru umplutura de nuci, pui laptele pe foc mic, presari zahărul, amesteci până se topeşte şi pui nucile. Când se răceşte, adaugi pesmetul şi zahărul vanilinat. Tai mărunt fructele.

image

Pasul 3

Când aluatul şi-a dublat volumul, iar la atingere rămâne o adâncitură, înseamnă că este bine crescut. Presari făină pe masă, îl mai frămânţi puţin şi îl întinzi într-o foaie dreptunghiulară pe care o tai în trei felii egale.

image

Pasul 4

Aşezi pe fiecare felie în parte câte o umplutură, le lipeşti marginile, apoi le împleteşti. Aşezi coroniţa într-o formă tapetată, o ungi cu gălbenuşul bătut şi o dai la cuptorul încins până trece testul scobitorii. Pudrezi şi o decorezi după imaginaţie.

image


Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg