Crap împănat cu kaizer la cuptor

crap impanat cu kaizer la cuptor jpeg

Combinaţia de gusturi şi arome în bucătărie ademeneşte pe oricine de fiecare dată. Iar ca să-i dai gata pe cei prezenţi în jurul mesei poţi pregăti această reţetă de crap împănat cu kaizer la cuptor, un adevărat regal pentru un răsfîţ pe cinste.

Crap împănat cu kaizer la cuptor - Ingrediente

1 crap mare 2-3 linguri ulei 150 g kaizer 200 ml vin alb sec 1 ceapă potrivită 1 foaie de dafin ½ linguriţă boabe de piper alb 2 linguri zeamă de lămâie 1 crenguţă de cimbru sare piper

Crap împănat cu kaizer la cuptor - Cum se prepară

Se curăţă peştele de solzi şi intestine, se spală şi se zvântă bine cu un prosop absorbant. Se crestează peştele, se pudrează cu sare şi piper, după gust, şi se lasă la rece 30 de minute.În fiecare crestătură se aşază câte o fâşie de kaizer, apoi peştele se pune într-o tavă. Se stropeşte cu ulei, zeamă de lămâie, se presară cu felii subţiri de ceapă, cimbru, sare şi piper măcinat, după gust.În tavă se adaugă boabe de piper alb, foaia de dafin şi vinul, apoi se pune la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Crapul împănat cu kaizer la cuptor se serveşte cald, garnisit cu verdeaţă.