Cremă de roşii cu busuioc

1 supa de rosii cu busuioc jpg jpeg

Roşia poate fi preparată în numeroase feluri. Pe lângă faptul că oferă şi o mulţime de antioxidanţi, această legumă este bogată în vitamina A, K, fier şi potasiu. Prin urmare, o supă cremă de roşii, servită cu busuioc, este ideală pentru masa ta de prânz. Încearcă această reţetă sănătoasă!

Ingrediente pentru cremă de roşii

  • 500 g de roşii bine coapte
  • 1 ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • jumătate de ardei gras
  • sare, piper 
  • ulei de măsline

Mod de preparare cremă de roşii

După ce fierbeţi roşiile timp de aproximativ un minut, puneţi-le într-un castron cu apă rece pentru a îndepărta pielea. Apoi se toacă mărunt şi se adaugă în blender alături de ceapa curăţată şi băiată bucăţi, ardeiul gras şi usturoiul.

Mixează bine, adaugă sare, piper, 2 căni de apă şi lasă la fiert timp de 30 de minute. Se poate servi cu mozzarella şi busuioc proaspăt.

Poftă bună!