«Cuiburi» cu sos de rosii

cuibusor jpeg

Ingrediente

1 bucată de pulpă de porc (aproximativ 650 g)

1 morcov mic

câteva bucăţele ardei capia

4-5 căţei usturoi

2 ouă

3 roşii mari de grădină

sare

piper

boia de ardei dulce

busuioc uscat

cimbru uscat

1 lingură ulei

Mod de preparare

Ouăle le pui într-un ibric şi le laşi să  fiarbă să fie tari. Când sunt gata le laşi să se răcorească şi le descojeşti. Morcovul îl cureţi, îl speli şi-l faci feliuţe. Usturoiul îl cureţi şi îl speli. Roşiile le speli şi le pui într-un vas în care fierbi apa pentru câteva secunde. Le scoţi într-o farfurie, le descojeşti, apoi le dai pe răzătoare.

Pasta de roşii obţinută o condimentezi cu sare, piper şi cu puţin  busuioc.

Pulpa o speli şi o tamponezi cu un şervet. O găureşti cu un cuţit şi introduci ouăle fierte. Pe ici-colo mai faci găurele mici şi pui căţeii de usturoi şi bucăţele de ardei capia.  La capete, unde introduci ouăle, prinzi cu câte o scobitoare.

Ungi un vas yena cu ulei şi pui pasta de roşii pregătită, peste ea aşezi pulpa, o condimentezi cu sare, piper, boia dulce, cimbru şi cu busuioc. Pui bucăţelele de morcov şi cubuleţele de capia.

Acoperi vasul cu un capac şi-l introduci în cuptor la o temperatură nu foarte mare, ci una potrivită. Din când în când mai stropeşti muşchiul cu sucul lăsat de roşii. Îl laşi în cuptor cam două ore şi jumătate, până când este foarte bine pătruns.

Roxana Ciobanu, Fălticeni, Suceava