Cum se prepară prăjitura Kinder – Felie de lapte

prajitura cu lapte jpeg

Cei mici adoră deserturile cu ciocolată şi lapte, iar cele pregătite în casă sunt mult mai bune şi mai sănătoase. Încearcă o reţetă de prăjitură delicioasă, care nu va rezista prea mult în farfurii şi fă-le o surpriză celor dragi!

Ingrediente

Pentru blat

100 ml ulei

20 ml lapte

1 praf de sare

4 ouă

80 g zahăr

2 linguri griş măcinat

2 linguri făină

2 linguri cacao

2 linguri miere

1 plic zahăr vanilar

1 linguriţă praf de copt

Pentru cremă

300 ml smântână pentru frişcă

300 g lapte condensat îndulcit

4 foi gelatină

100 ml lapte

2 plicuri zahăr vanilat

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Baţi gălbenuşurile cu zahărul şi zahărul vanilat până se albesc. Adaugi făina amestecată cu praful de copt, pudra de cacao şi grişul măcinat. Torni treptat laptele, apoi uleiul şi mierea. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare. Încorporezi în compoziţia cu gălbenuşuri. Coci 2 foi în tavă tapetată cu hârtie de copt, la foc mediu, aproximativ 12 minute. Laşi să se răcească, apoi scoţi folia.

Hidratezi gelatina în apă rece. Amesteci laptele consensat cu 50 ml lapte. În restul de lapte încălzit dizolvi gelatina hidratată, apoi adaugi în laptele consendat, mixând uşor. Baţi smântâna pentru frişcă cu zahărul vanilat până devine pufoasă. O combini cu amestecul de lapte şi gelatină. Laşi la frigider până se întăreşte puţin. Torni peste primul blat şi acoperi cu al doilea. Dai la rece 2-3 ore.

Sursa http://www.gurman.eu