Curcan la cuptor cu sos de unt

curcan cu unt jpeg

Cei care preferă carnea de pasăre pentru masa din zilele festive trebuie să-şi noteze reţeta de curcan la cuptor cu sos de unt.

De ce ai nevoie pentru curcan la cuptor cu sos de unt

1 curcan întreg

5 frunze de salvie

5 frunze de cimbru

2 crenguţe rozmarin

3 cepe

5 morcovi

1 ţelină mică

1 lămâie

1 l supă de pui

Pentru sosul de unt

150 g unt

salvie

rozmarin

pătrunjel

5 căţei de usturoi

sare

piper

Află cum se prepară curcanul la cuptor în sos de unt

Pentru sosul de unt, combini untul, rozmarinul, salvia, cimbrul şi pătrunjelul. Adaugi usturoiul pisat şi sare şi piper după gust. Ridici uşor pielea de pe curcan şi-l ungi cu acest sos. Din loc în loc pui frunze de cimbru şi salvie. Pui pielea la loc.

Bagi în interiorul curcanului bucăţi de ceapă, morcovi şi ţelină. Ungi curcanul la exterior cu unt şi-l aşezi într-o tavă. Aşezi de jur împrejur restul de bucăţi de legume şi crenguţele de rozmarin. Torni peste ele sucul de la lămâie şi supa de pui şi bagi curcanul la cuptor. Îl poţi acoperi în primele două ore cu o folie, pe care mai apoi o îndepărtezi pentru a se rumeni curcanul. Este gata când furculiţa intră cu uşurinţă în carne.

Sursa http://lifemadesweeter.com

http://lifemadesweeter.com