Drob de miel cu verdeaţă, învelit în prapur

Drob de miel cu verdeata jpeg

Drobul este un preparat tradiţional, similar cu alte mâncăruri din alte ţări, care se prepară din organe de miel tocate, cu multă verdeaţă, şi învelit apoi în prapur şi dat la cuptor. Prapurul este acea membrană care înveleşte diferite organe interne ale mielului, în special stomacul şi intestinele.

Drob de miel cu verdeaţă, învelit în prapur - Ingrediente

măruntaie de la miel (ficatul, inima, plămânii) 1 prapur de miel 3-4 ouă verdeaţă tocată (pătrunjel, mărar, etc.) 2-3 fire de ceapă verde 1 lingură unt sare piper miezul de la 2-3 felii de pâine 1/2pahar lapte 1-2 linguri smântână 3-4 ouă fierte tari unt, pentru uns tava şi drobul salată verde, pentru servire

Cum se prepară acest drob de miel cu verdeaţă, învelit în prapur

Fierbi într-o oală acoperită toate măruntaiele de la miel: ficatul, inima, plămânii, etc. Speli prapurul cu apă călduţă, apoi îl laşi în apă rece până când prepari umplutura.

Fierbi carnea pentru drob cât să dea în clocot o dată sau de două ori. Scoţi organele din apă, le tai bucăţi mici şi le dai prin maşina de tocat de două ori. Separat, căleşti ceapa verde într-o lingură de unt, o ţii la înăbuşit şi o dai prin maşina de tocat sau o toci.

Pui într-un vas carnea tocată. Adaugi ouăle crude, pe rând, condimentezi cu sare şi piper, după gust, presari verdeaţa tocată, pui miezul de pâine înmuiat în lapte (şi stors bine în prealabil) şi smântâna. Amesteci compoziţia cu mâinile sau cu o lingură, până se omogenizează.

Ungi cu puţin unt o tavă cu marginile joase. Scoţi prapurul din apă, îl întinzi uşor ca să nu îl rupi şi îl aşezi în tavă, astfel încât marginile să atârne la exterior. Pui o parte din umplutură, adaugi ouăle fierte şi pui peste ele restul compoziţiei. Nivelezi, ridici marginile membranei de la miel şi înveleşti peste tot dropul. Îl ungi cu unt şi îl dai la cuptorul încins până se rumeneşte şi se desprinde de marginile tăvii. Dacă vrei, îl serveşti cu o salată verde.

Foto: 123rf.com

Rinichi de miel cu hribi

Rinichi de miel cu hribi

Borş de cap de miel

Borş de cap de miel

Cotlete de miel cu miere şi lămâie

Cotlete de miel cu miere şi lămâie

Cea mai bună tocană de miel cu legume rădăcinoase

Cea mai bună tocană de miel cu legume rădăcinoase