Drob de rucola

drob jpeg

Bucătăria Olteniei şi a Munteniei poate părea simplă. Ingredientele sunt aproape banale, iar procedeele de gătit sunt uşoare şi, la final, mesele sunt pline de culoare şi de savoare. În mod tradiţional, ei gătesc cu ce găsesc în bătătură sau cu ierburi aflate pe lângă casă.

Chef Cristian Dumitru, de la Jubilee Concept, a cules mai multe reţete din această zona şi vă recomandă să le preparaţi pentru cei dragi.

Ingrediente:

50 g rucola

2 ouă

5 g cimbru

5 g mărar

50 g ceapă

30 g ciuperci

15 g usturoi

10 g unt

4 g sare

2 g piper

Mod de preparare: 

Cureţi bine rucola. Tai mărunt ceapa şi o căleşti în unt. Toci fin ciupercile şi le pui peste ceapa aurie să se călească 20 de minute. Pisezi usturoiul şi mărarul până devin pastă. Toci rucola. Baţi ouăle, le amesteci cu usturoiul, rucola şi ciupercile, după care le aranjezi într-o formă de chec.

Dai la cuptor, la foc mediu, până se încheagă.

FOTO: Arhiva personală



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg