Ecleruri cu bezea şi caramel

Bezelele sunt uşor crocante la exterior şi moi la interior, iar dacă deserturile tale au şi caramel se transformă uşor, uşor într-un deliciu culinar. Sfatul nostru este să încerci şi tu această reţetă de ecleruri cu bezea şi caramel. Nu vei regreta.
Ingrediente
Pentru ecleruri
1 pahar apă 1 pahar făină 100 g unt 4 ouă 1 praf de sare
Pentru bezea
2 albuşuri
120 g zahăr pudră
esenţă de vanilie
Pentru glazura de caramel
75 g zahăr brun
25 ml lapte
65 g zahăr pudră
40 g unt
Cum se prepară aceste ecleruri cu bezea şi caramel
Pentru a pregăti eclerurile, amesteci apa cu untul şi sarea şi le pui pe foc până se topeşte untul. Adaugi făina, amesteci energic pentru a nu se forma cocoloaşe, apoi iei oala de pe foc. Laşi aluatul să se răcorească. Încorporezi ouăle rând pe rând, mixând bine după fiecare. Cu ajutorul unui poş formezi eclerurile pe care le aşezi pe o tavă cu hârtie de copt. Coci eclerurile, la 230º C, 15 minute, apoi 20 de minute, la 170º C.
Pentru crema de bezea, amesteci albuşurile ţinute la temperatura camerei cu zahărul şi vanilia. Pui amestecul pe baie de aburi şi mixezi
la viteză mare 7 minute. Eclerurile coapte şi răcite le tai pe lungime şi le umpli cu crema de bezea.
Pentru glazura de caramel, topeşti într-o tigaie zahărul brun cu untul. Torni laptele şi laşi să fiarbă 2-3 minute, amestecând frecvent. Iei tigaia de pe foc şi adaugi zahărul pudră. Amesteci bine până obţii o cremă fină. Decorezi eclerurile cu glazura de caramel.
Foto: Profimedia