Ficăţei cu orez la cuptor

1365089810 496ficatei jpeg

O mâncare simplă şi delicioasă pentru o cină relaxată în familie.

Ingrediente (4 porţii)

300 g ficăţei de pui

200 ml lapte

200 g orez sălbatic

3 linguri ulei de măsline

500 ml supă de pui

fulgi de chili

frunze de mentă verde

sare

piper proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Cureţi ficăţeii, îi speli în apă rece, îi aşezi într-un castron şi torni laptele peste ei. Îi laşi astfel circa 30 de minute, apoi îi scurgi bine şi îi sotezi în ulei încins, la foc potrivit, până încep să-şi schimbe culoarea.

Separat, speli orezul în mai multe ape reci şi îl fierbi cu supă de pui, până când este pe jumătate pătruns şi supa a scăzut la jumătate.

Condimentezi cu sare, piper proaspăt râşnit şi fulgi de chili, după gust. Adaugi ficăţeii şi aşezi vasul la cuptor pentru circa 15-20 de mi nute. Îi serveşti calzi, garnisiţi cu frunze aromate de mentă proaspătă.