FOTO Paste pesto cu roşii uscate şi sparanghel copt
Eşti un împătimit al legumelor şi îţi doreşti un fel de mâncare uşor, dar săţios? Iată o reţetă care îţi va satisface toate preferinţele în materie de gust:
Preparare 25' Pentru 4 porţii
Ingrediente
250 g paste scoici medii
450 g sparanghel
2 linguri ulei de măsline
sare şi piper negru, proaspăt măcinat, după gust
½ cană sos pesto cu busuioc
1/3 cană roşii uscate la soare, tăiate şi scurse
1/3 cană cuburi de mozzarella
Ouă prăjite, pentru servire
Mod de preparare
Se încălzeşte cuptorul la 450 grade F. Se pregăteşte o foaie de hârtie de copt. Se umple o oală cu apă şi se pune pe foc, se adaugă sare şi se gătesc pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se scurg bine.
Aşează sparanghelul într-un singur strat pe foaia de copt , se stropeşte cu ulei de măsline, sare, piper, după gust şi se amestecă.
Se introduce preparatul în cuptor şi se găteşte pentru 8-12 minute, sau până se înmoaie. Se lasă la răcit, după care se taie în bucăţele de 1cm. grosime. Într-un bol mare se amestecă pastele cu roşiile uscate, sparanghelul şi cuburile de mozzarella.
Se serveşte imediat alături de un ou prăjit.
sursa: damndelicious.net