Frigănele în 4 feluri. Reinterpretarea desertului din copilărie VIDEO

Cu toţii ştim frigănelele. Felii de pâine îmbibate în lapte cu scorţişoară şi zahăr, trecute prin ou şi apoi prăjite pe fiecare parte. Un deliciu clasic, însă ce ziceţi de 4 variante ale desertului din copilărie? Iată cât de uşor se fac.
- Porții: 3
- Timp total: 20 min
- Pregătire: 10 min
- Gătire: 10 min
- Categorie: deserturi
Ingrediente
Pentru toate:
4 ouă
1 cană de lapte
1 linguriţă de esenţă de vanilie
1 linguriţă scorţişoară
Frigănele cu fructe de pădure:
4 felii de pâine
2 căni de fructe de pădure (căpşuni, zmeură, afine, mure)
2 linguri de suc de lămâie
1/3 cană de zahăr
zahăr pudră pentru ornat
Frigănele cu ciocolată şi bezea
4 felii de pâine
3/4 cană de smântână pentru frişcă
4 biscuiţi dietetici sfărâmaţi
1 lingură unt
2 linguri cremă de ciocolată
2 linguri de bezele
2 tbsp. marshmallow fluff
Frigănele cheescake de căpşuni
120 de grame de cremă de brânză
2 linguriţe de extract de vanilie
2 lnguri de suc de lămâie
1 cană jumate de căpşune
1 linguriţă scorţişoară
1 lnguriţă zahăr
Frigănele rulouri cu scorţişoară
120 g cremă de brânză
2 linguriţe extract de vanilie
1 linguriţă nucşoară
1 lingură unt
1/4 smântână de frişcă
3 linguriţe scorţişoară
2 linguriţe zahăr brun
Mod de preparare
Amestecă toate ingredientele de la reţeta originală într-un bol mare.
Frigănele cu fructe de pădure
Amestecă fructele de pădure şi sucul de lămâie şi dă-le pe foc mediu până obţii un sos gros.
Scufundă pâinea în ou, topeşte unt în tigaie şi găteşte feliile de pâine 2-3 minute pe fiecare parte. Pune-le pe farfurie şi toarnă sosul de fructe. Pudrează cu zahăr şi serveşte.
Frigănele cu ciocolată şi bezea:
Sfărâmă biscuiţii, scufundă pâinea în amestecul de ou şi apoi dă-o prin biscuiţi. Topeşte unt în tigaie şi găteşte pâinea pe o parte, iar când o întorci, pune bezelele peste ea şi peste altă felie de pâine crema de ciocolată. Fă le sandviş şi serveşte-le.
Frigănele cheescake cu căpşuni
Amestecă crema de brânză, sucul de lămâie, vanilia. Ia 2 felii de pâine şi unge-le cu acest amestec. Fă-le sandviş şi dă-le prin ou apoi în tigaie. Pune căpşuni deasupra şi zahăr pudră.
Frigănele rulouri cu scorţişoară
Într-un bol, amestecă smântâna de frişcă, crema de brânză, scorţişoara, nucşoara şi vanilia.
Scufundă 2 felii de pâine în amestecul cu ou şi găteşte-le în unt pentru 2-3 minute. Serveşte-le pudrate cu zahăr şi cremă de brânză.
Sursa; Tasty food
p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Arial; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Arial; color: #000000; -webkit-text-stroke: #000000; min-height: 12.0px} span.s1 {font-kerning: none}