Cea mai pufoasă pâine albă, reţeta pe care trebuie să o încerci

Cel mai aşteptat moment al preparării pâinii este atunci când o scoţi din cuptor şi mirosul său se răspândeşte în toată casa. Eu nu pot să rezist şi rup o bucată cât timp este fierbinte.
De ce ai nevoie pentru pâine albă
1 linguriţă drojdie uscată
50 ml apă caldă
400 g iaurt
2 linguri zahăr
50 g miere
1 praf de sare
1,2 kg făină albă
50 g unt topit
Cum se prepară pâinea albă
Combini drojdia cu zahărul şi puţină apă caldă. Freci până când maiaua are o compoziţie cremoasă şi o laşi 10-15 minute. Combini iaurtul, la temperatura camerei, cu sarea şi mierea. Pui maiaua peste făina cernută, torni iaurtul şi untul topit şi frămânţi până când obţii un aluat nu foarte moale. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină apă caldă.
Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi să crească până când îşi dublează volumul. Dai drumul la cuptor. Împarţi aluatul în jumătate, îi dai forma a două pâini, pe care le aşezi în tăvi de cozonac. Le mai laşi să crească în tavă 15 minute, apoi dai tăvile la cuptor până când se rumeneşte pâinea.