Frigărui de pui marinate în bere, cu salată de quinoa

frigarui de pui marinate in bere jpeg

Frigăruile sunt delicioase, mai ales dacă laşi carnea la marinat pentru o perioadă de timp. Încearcă reţeta pe care ţi-o recomandăm şi marinează pieptul de pui în bere, apoi pune frigăruile pe grătar. Rezultatul va fi de-a dreptul delicios!

Ingrediente

Pentru frigăruile marinate

700-800 g piept de pui dezosat, fără piele 180 ml bere ¼ cană miere 1 lingură muştar 1 lingură ulei ½ linguriţă sare ½ linguriţă piper negru măcinat

Pentru salata de quinoa

1 cană quinoa

2 căni mazăre

2 căni ridichi, feliate

mentă verde, tocată

mărar verde, tocat

¼ cană ulei

3 linguri zeamă de lămâie

2 linguri oţet balsamic

1 lingură miere

¼ linguriţă sare

¼ linguriţă piper negru măcinat

Mod de preparare

Tai pieptul de pui cubuleţe şi le pui într-o pungă mare cu fermoar. Adaugi celelalte ingrediente în pungă, pentru marinarea cărnii. Sigilezi punga, apoi o agiţi ca să fii sigură că marinata este amestecată, iar carnea este acoperită. Pui punga la frigider 1-2 ore.

Între timp, fierbi quinoa conform indicaţiilor de pe pachet. Când e gata, o pui într-un vas, să se răcească la temperatura camerei. Apoi adaugi mazărea, ridichile, mentă şi mărar, după gust. Într-un bol mic, amesteci celelalte ingrediente pentru salată. Acoperi salata şi o dai la frigider până în momentul servirii.

Înmoi beţele pentru frigărui în apă, cel puţin 30 de minute, înainte să frigi carnea.

Încingi grătarul sau tigaia grill la foc mediu spre mare. Aşezi carnea de pui marinată pe beţele pentru frigărui. Pui cam 5 cubuleţe pe un băţ şi arunci restul de marinată. Ungi tigaia sau grătarul cu ulei, apoi aşezi frigăruile pe suprafaţa încinsă şi le frigi 10 minute, până când pieptul de pui este pătruns şi carnea nu mai este roz la mijloc. Întorci frigăruile o dată în acest timp. Le iei de pe grătar, le aşezi pe o farfurie curată şi le acoperi.

Împarţi salata de quinoa pe farfurii. Deasupra aşezi frigăruile fripte. Decorezi cu verdeaţă tocată şi storci zeamă de lămâie, dacă doreşti.

Sursa + foto: www.floatingkitchen.net

www.floatingkitchen.net