Friptură de miel cu spanac

Pe lângă clasica friptură de miel, pentru masa festivă de Paşte alege o reţetă care să conţină şi o garnitură pe bază de spanac, mai ales că frunzele sale sunt bogate în vitamine şi minerale.
Ingrediente
Pentru friptură
2 kg pulpă de miel 200 ml suc de roşii 200 ml vin roşu 7-8 căţei de usturoi 2 crenguţe rozmarin 3 linguri ulei sare piper
Pentru garnitură
1 kg spanac
3 linguri ulei
1 ceapă
3 căţei de usturoi
sare
mămăligă
jumări
Cum se prepară friptura de miel cu spanac
Pisezi căţeii de usturoi şi-i amesteci cu uleiul, vinul, sare, piper, după gust şi ţii carnea în marinată peste noapte. A doua zi, o pui în tavă, cu tot cu marinată, torni sucul de roşii, aşezi rozmarinul, o acoperi cu o folie şi o ţii la cuptor până când se pătrunde. Dai folia la o parte şi laşi carnea să se rumenească.
Pentru spanac, încingi uleiul în tigaie, pui ceapa mărunţită şi o laşi până când devine sticloasă. Adaugi spanacul tocat şi aştepţi să scadă zeama lăsată. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi, asezonezi cu sare după gust şi mai laşi pe foc 5 minute.
Serveşti friptura cu sosul din tavă, garnitură de spanac, mămăligă şi jumări.
Foto: Profimedia