Friptură de miel cu spanac

Lamb Roast jpeg

Pe lângă clasica friptură de miel, pentru masa festivă de Paşte alege o reţetă care să conţină şi o garnitură pe bază de spanac, mai ales că frunzele sale sunt bogate în vitamine şi minerale.

Ingrediente

Pentru friptură

2 kg pulpă de miel 200 ml suc de roşii 200 ml vin roşu 7-8 căţei de usturoi 2 crenguţe rozmarin 3 linguri ulei sare piper

Pentru garnitură

1 kg spanac

3 linguri ulei

1 ceapă

3 căţei de usturoi

sare

mămăligă

jumări

Cum se prepară friptura de miel cu spanac

Pisezi căţeii de usturoi şi-i amesteci cu uleiul, vinul, sare, piper, după gust şi ţii carnea în marinată peste noapte. A doua zi, o pui în tavă, cu tot cu marinată, torni sucul de roşii, aşezi rozmarinul, o acoperi cu o folie şi o ţii la cuptor până când se pătrunde. Dai folia la o parte şi laşi carnea să se rumenească.

Pentru spanac, încingi uleiul în tigaie, pui ceapa mărunţită şi o laşi până când devine sticloasă. Adaugi spanacul tocat şi aştepţi să scadă zeama lăsată. Adaugi căţeii de usturoi pisaţi, asezonezi cu sare după gust şi mai laşi pe foc 5 minute.

Serveşti friptura cu sosul din tavă, garnitură de spanac, mămăligă şi jumări.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg