Friptură de miel în sos de vin

Lamb Chop on Herbs jpeg

Alege bucate alese pentru masa de Paşte, cum ar fi o delicioasă friptură de miel în sos de vin.

Ingrediente

1 ½ kg coaste de miel 50 g unt 5 căţei de usturoi 250 ml vin alb 1 linguriţă muştar 2 crenguţe rozmarin sare piper morcovi, sotaţi sau făcuţi la aburi fulgi de ardei iute

Cum se prepară friptura de miel în sos de vin

Topeşti untul şi-l amesteci cu căţeii de usturoi pisaţi, rozmarinul tocat, muştarul, sare şi piper, după gust. Ungi carnea cu marinata şi o ţii la frigider peste noapte. A doua zi, o pui în tavă, cu tot cu sos, torni vinul, acoperi tava cu o foaie de copt şi ţii friptura la cuptor până când se pătrunde carnea. Dai folia la o parte şi mai laşi câteva minute să se rumenească.

Serveşti coastele de miel cu sosul din tavă şi morcovi sotaţi sau făcuţi la aburi şi presari fulgi de ardei iute.

Foto: Profimedia