Friptură de porc la tavă cu cartofi
Gurmanzii salivează deja numai cu gândul la acest preparat!
Ingrediente:
1 kg cotlet de porc
150 g bacon
1 kg cartofi
sare
piper
rozmarin
1 căpăţână de usturoi, tăiată
200 ml supă de legume
Mod de preparare:
Cureţi de pieliţe şi speli cotletul. Îl ştegi şi îl înfăşori în feliuţele de bacon.
Speli şi cureţi cartofii, îi tai pe lung şi îi aşezi lângă carne. Presari rozmarinul şi usturoiul tăiat, torni supa de legume şi dai la cuptor tava acoperită cu folie de aluminiu. Ai grijă ca folia să nu atingă ingredientele.
Laşi la cuptor aproximativ 1 oră. Dai folia deoparte şi laşi să se rumenească carnea şi să scadă zeama din tavă. La final dai cu sare şi piper.
Dificultate mică
6 porţii
Timp de preparare: 2 h