Friptură în sos de vin

Friptura in sos de vin jpeg

Ne-am obişnuit să considerăm carnea de vită o adevărată piatră de încercare. Reţetele pe care ţi le propunem nu sunt dificil de făcut şi îţi vor încânta papilele gustative.

Ingrediente:

500 g carne de vită 1 cană vin roşu sec 100 ml ulei 4 felii şuncă Praga 100 g caşcaval sare piper pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Cureţi carnea de eventuale pieliţe şi zgârciuri. O speli şi o usuci cu un şerveţel absorbant. Tai carnea. Încingi o tigaie cu puţin ulei. Rumeneşti fripturile câte 2-3 minute pe fiecare parte. Apoi, le transferi într-un vas termorezistent.

Încingi cuptorul. Amesteci restul de ulei, vinul, sarea şi piperul. Torni peste fripturi şi acoperi vasul cu folie de aluminiu. Laşi la copt timp 1 oră. Feliezi caşcavalul, dai folia deoparte de pe friptură, şi-l aşezi deasupra împreună cu şunca. Piperezi şi ornezi cu frunze de pătrunjel. Laşi la cuptor încă 10 minute.