„Furnici în copac“ cu vită
Specialitate a bucătăriei asiatice, „furnicile în copac“ nu necesită timp lung de preparare. Iar pentru un pic de varietate în meniul pregătit pentru familia ta îţi propunem această reţetă.
Dificultate medie Preparare 45' Pentru 4 porţii
Ingrediente
500 g carne de vită tocată
300 g tăieţei de orez
½ linguriţă ghimbir ras
1 ceapă
2 morcovi
½ ardei gras roşu
3 linguri sos de soia
1 praf de chili
3 linguri ulei de arahide
Mod de preparare
Cureţi ceapa, morcovii şi ardeiul, le tai cubuleţe mici sau le dai pe răzătoare şi le căleşti, la foc iute, într-o tigaie neaderentă (sau wok) cu puţin ulei de arahide bine încins. Când
legumele sunt crocante, le scoţi deoparte din grăsime şi le amesteci cu ghimbirul.
În locul legumelor, aşezi carnea tocată şi o căleşti, la foc potrivit, pentru a se pătrunde bine.
Separat, fierbi tăieţeii al dente în apă cu sare, îi scurgi de apă, îi amesteci cu carnea şi legumele călite, sos de soia şi praf de chili, după gust. Laşi totul pe foc un minut, amestecând continuu, pentru a se combina aromele şi gusturile, după care îi serveşti.
sursa foto: Shitterstock