Fursecuri cu cacao – Reţeta fără lapte şi fără făină

Fursecuri cu cacao  fara lapte si faina jpeg

Credeai că nu există reţetă de fursecuri în care să nu foloseşti laptele şi făina? Ei bine, renumitul bucătar Jamie Oliver ne recomandă un desert extraordinar, cu cacao şi nuci. Este o combinaţie între clasicele fursecuri crocante şi pufoasele negrese. Vei adora din start acest desert.

Fursecuri cu cacao – Ingrediente

150 g nuci 150 g alune de pădure 400 g zahăr pudră 100 g cacao pudră ½ linguriţă sare fină 1 linguriţă esenţă de vanilie 4 ouă mari

Fursecuri cu cacao – Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul. Aşezi în două tăvi hârtie de copt. Prăjeşti nucile şi alunele într-o tigaie, la foc mediu, câteva minute. Le laşi să se răcească şi apoi le toci grosier.

Cerni zahărul pudră împreună cu cacaua şi sarea, într-un bol mare, adaugi nucile şi alunele tocate şi esenţa de vanilie.

În alt bol, separi albuşurile (păstrezi gălbenuşuri pentru alte reţete), apoi le baţi cu mixerul 3-5 minute, până obţii o spumă tare. Încorporezi albuşurile în ingredientele uscate şi omogenizezi.

Iei câte o jumătate de lingură din compoziţia de fursecuri şi pui în tăvile tapetate, apoi repeţi, lăsând un spaţiu de 4 cm între fiecare fursec. Dai tava la cuptorul încins, 10-15 minute, până se rumenesc fursecurile la exterior, însă interiorul să fie moale. Le laşi 5 minute să se răcească înainte de a le muta pe un platou.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com