Fursecuri cu cocos şi sos de ciocolată
Fursecurile cu cocos şi ciocolată sunt un desert incredibil de gustos pe care merită să-l încerci!
Ingrediente pentru fursecuri cu cocos şi sos ciocolată
1 ¼ căni fulgi de nucă de cocos
¼ ceaşcă migdale, fin măcinate
3 3 linguri ulei nucă de cocos
2-3 linguri sirop de arţar
Pentru sosul de ciocolată
50 g cacao
120 g apă
80 g zahăr
Mod de preparare fursecuri cu cocos şi sos de ciocolată
Pui toate ingredientele într-un blender, cu excepţia ciocolatei şi le mixezi 1-2 minute, până obţii un amestec gros şi lipicios.
Cu ajutorul unei cupe pentru îngheţată, formezi biluţe din amestecul de cocos. Le aşezi într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsând suficient spaţiu între ele. Le dai la copt aproximativ 12-16 minute, iar când sunt gata, le scoţi şi le laşi să se răcească minimum 30 de minute.
Pentru sosul de ciocolată, pui apa la fiert şi adaugi zahărul. Amesteci uşor până când se dizolvă complet şi, când dă în clocot, adaugi cacaua. Omogenizezi şi mai laşi un minut pe foc, apoi laşi sosul să se răcească.
Pui sosul într-un poş cu şpriţ subţire şi ornezi fursecurile, după imaginaţie.
sursă: beamingbaker.com