Gogoşi ca la bunica

Eşti în căutarea ideilor de meniu pentru weekend? Gogoşile sunt un desert potrivit oricărui anotimp şi oricărui gust. Înveselesc o dimineaţă de sâmbătă şi-ţi dau un boost de energie pentru restul zilei.
Ingrediente
70 g zahăr, 1 praf de sare, 150 ml lapte, 1 ou, 2 mere, 2 linguri zahăr pudră, scorţişoară măcinată, ulei pentru prăjit
Preparare
Cerni făina, adaugi zahărul, praful de sare, oul, laptele şi amesteci bine, până se obţine un aluat consistent, dar moale. Cureţi merele de coajă, scobeşti cu grijă la mijloc, pentru a scoate căsuţa seminţelor, şi le dai pe răzătoare. Amesteci merele rase cu aluat şi cu scorţişoară şi faci gogoşele mici. Cu un pahar le în depărtezi mijlocul (le poţi lăsa şi întregi).
Prăjeşte-le pe ambele părţi în ulei bine încins. Le scoţi pe prosoape absorbante pentru a înlătura excesul de ulei. Le pudrezi cu zahăr şi le serveşti calde.