Gogoşi cu iaurt

Pentru că acesta este un weekend prelungit ai cel mai bun motiv să prepari aceste apetisante şi pufoase gogoşi cu iaurt.
De ce ai nevoie pentru gogoşi cu iaurt
250 ml iaurt
1 ou
½ linguriţă bicarbonat
½ linguriţă zeamă de lămâie
2 linguri zahăr
3 pahare făină
1 plic zahăr vanilat
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară gogoşile cu iaurt
Amesteci bine iaurtul cu bicarbonatul stins în zeama de lămâie. Adaugi zahărul şi oul. Laşi amestecul deoparte 15 minute, apoi încorporezi făina cernută. Acoperi aluatul cu un prosop şi-l laşi la loc cald 30 de minute.
Întinzi aluatul pe masa tapetată cu făină şi decupezi cercuri pe care le prăjeşti în ulei încins. Pui fiecare gogoaşă pe prosop de hârtie pentru a lăsa surplusul de ulei.