Gogoşi dulci din orez

gogosi de post cu apa minerala jpeg

E prima dată când am pregătit aceste gogoşele şi am fost uimiţi de gustul bun şi frăgezimea lor! Te sfătuim să nu pui zahăr în compoziţie, căci aceasta se va lăsa ulterior, la prăjit.

Ingrediente

250 g orez 100 făină 100 g brânză de vaci 1 pliculeţ zahăr vanilat 50 g nuci 2 ouă ulei pentru prăjit zahăr pudră pentru servit

Preparare

Fierbi orezul în apă cu un praf de sare şi după ce s-a răcorit puţin îl pasezi sau îl mixezi. În pasta rezultată pui brânza, nucile, făina, zahărul vanilat şi două gălbenuşuri. Amesteci şi dacă nu se dezlipeşte de vas trebuie să mai adaugi puţină făină. Formezi gogoşele, le dai de două ori prin albuşurile bătute şi le prăjeşti în ulei încins. Le serveşti presărate cu zahăr pudră.