Lasagna cu carne şi ciuperci

lasagna ciuperci jpeg

Am putea zice că este o reţetă clasică de lasagna la care am adăugat însă un pic de savoare: nişte ciuperci foarte aromate. Poţi folosi orice tip de ciuperci îţi place.

Ingrediente

1 cutie cu foi lasagna 700 g carne tocată (amestec porc şi vită) 1 ceapă mare 1 morcov 3-4 ciuperci 200 ml vin roşu 2 linguri ulei 250 ml suc concentrat de roşii 100 g parmezan 1/2 linguriţă oregano uscat făină sau pesmet pentru tapetat tava Pentru sosul bechamel 50 g unt 2 linguri făină 250 ml lapte dulce sare

Mod de preparare

Se taie mărunt ceapa şi morcovul sau se dau pe răzătoare, se călesc în ulei bine încins, se adaugă ciupercile tăiate mărunt şi carnea tocată, amestecând continuu. Când a scăzut zeama,

se adaugă vinul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, încă 15 minute. Se adaugă sucul concentrat de roşii, se condimentează cu oregano şi puţină sare. Separat, se prepară sosul

bechamel. Se topeşte untul, se adaugă făina, sare, după gust, amestecând mereu să nu se facă cocoloaşe, apoi se stinge cu lapte şi se fierbe până se îngroaşă. Într-o tavă mai mică unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu pesmet, se aşază un strat de foi lasagna, se adaugă din amestecul de carne şi se pune sos bechamel.

Se repetă operaţiunea până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat de foi lasagna se presară cu parmezanul ras şi se adaugă restul de sos bechamel. Se coace în cuptorul

bine încins circa 30 de minute. Se serveşte caldă.