Lasagna cu spanac, reţetă de sezon

lasagna cu spanac jpeg

Renumitul bucătar Jamie Oliver ne recomandă o reţetă delicioasă de lasagna cu spanac. Încearc-o şi tu şi vei vedea cât de simplă este. În doar 50 de minute, vei obţine un preparat gustos şi săţios, cu care vei sătura 6 persoane.

Ingrediente

70 g unt nesărat 50 g făină cernută 800 ml lapte 1 foaie de dafin 800 g spanac 200 g brânză ricotta nucşoară rasă 300 g foi de lasagna 100 g parmezan sare piper

Mod de preparare

Încingi cuptorul. Topeşti 50 g de unt într-o tigaie şi adaugi făina. Ţii pe foc 1-2 minute, apoi torni laptele şi amesteci până la omogenizare. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, adaugi foaia de dafin şi fierbi la foc mic 5 minute. Opreşti focul şi scoţi foaia de dafin după un timp.

Tai codiţele spanacului şi îl sotezi în restul de unt, într-o tigaie acoperită. După ce îl căleşti, îl scurgi şi când s-a răcit suficient, îl storci bine de tot ca să se scurgă lichidul. Îl toci şi îl amesteci cu brânza ricotta, adaugi un polonic de sos alb şi razi nucşoara. Condimentezi cu sare şi piper şi amesteci.

Într-o tavă de copt, aşezi un strat de foi de lasagna, unul de sos alb, amestecul de spanac şi brânză şi parmezanul ras. Repeţi şi termini cu un strat de foi de lasagna, peste care torni sos alb şi razi mai mult parmezan. Dai tava la cuptor 30 de minute, până se rumeneşte lasagna cu spanac.

Sursa: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Lasagna de post, reţeta pas cu pas

Lasagna de post, reţeta pas cu pas

Cum se prepară pastitsio, celebra lasagna grecească

Cum se prepară pastitsio, celebra lasagna grecească

Lasagna după reţeta lui Jamie Oliver. VIDEO

Lasagna după reţeta lui Jamie Oliver. VIDEO