Licori de sărbătoare
Toată magia preparării băuturilor stă în combinarea ingredientelor din care poţi crea, în cel mai scurt timp, o adevărată simfonie a aromelor şi a gusturilor.
Bloody Mary pentru 2 pahare
150 ml suc de roşii
5o ml vodcă
20 ml suc de lămâie
sare
piper
1 praf de ardei iute
gheaţă, după gust
Torni într-un vas vodca, sucul de roşii şi gheaţa. Amesteci ingredientele, apoi adaugi sucul de lămâie, praful de ardei iute, sarea şi piperul după gust. Amesteci şi torni în pahare.
500 ml sirop de cireşe
zeama de la 1 lămâie
gheaţă, după gust
câteva feliuţe de lămâie
Pui într-un vas gheaţa, pe care o mărunţeşti, torni siropul de cireşe, zeama de lămâie, apoi amesteci energic. În momentul servirii, adaugi câteva feliuţe de lămâie în pahare, torni cocteilul, amesteci şi serveşti.
500 ml de vin roşu demisec
15 ml zeamă de lămâie verde
gheaţă, după gust
50 ml sirop de căpşuni sau zmeură
2 linguri zahăr pudră
Pui într-un bol gheaţa, zahărul, torni vinul, siropul, zeama de lămâie verde şi amesteci. Torni în pahare în momentul servirii şi decorezi după gust.
500 ml Cabernet
100 ml apă minerală
1 lămâie
1 portocală
gheaţă
Pui, într-un vas, vinul, apa minerală şi gheaţa şi amesteci energic. Speli lămâia şi portocala, le tai feliuţe şi le adaugi în vas. Agiţi bine ingredientele şi poţi servi.
500 ml limonadă
100 ml vodcă
500 ml bitter
2 lămâi tăiate rondele
Zdrobeşti gheaţa şi o pui într-un vas, adaugi lămâile tăiate şi torni apoi limonada, vodca, bitterul şi amesteci energic. Dai la frigider şi pui în pahare în momentul servirii după masă.
1 l apă
5 linguri miere
1 linguriţă polen
feliuţe de lămâie pentru decor
Amesteci apa cu mierea şi adaugi polenul. Torni în sticlă de sticlă. Laşi aproximativ 3 zile, la temperatura camerei, agitând sticla din când în când. Strecori şi serveşti în pahare înalte, decorate cu feliuţe de lămâie, dacă vrei.