Licori de sărbătoare

cocteil jpeg

Toată magia preparării băuturilor stă în combinarea ingredientelor din care poţi crea, în cel mai scurt timp, o adevărată simfonie a aromelor şi a gusturilor.

Bloody Mary pentru 2 pahare

image

150 ml suc de roşii

5o ml vodcă

20 ml suc de lămâie

sare

piper

1 praf de ardei iute

gheaţă, după gust

Torni într-un vas vodca, sucul de roşii şi gheaţa. Amesteci ingredientele, apoi adaugi sucul de lămâie, praful de ardei iute, sarea şi piperul după gust. Amesteci şi torni în pahare.

image

500 ml sirop de cireşe

zeama de la 1 lămâie

gheaţă, după gust

câteva feliuţe de lămâie

Pui într-un vas gheaţa, pe care o mărunţeşti, torni siropul de cireşe, zeama de lămâie, apoi amesteci energic. În momentul servirii, adaugi câteva feliuţe de lămâie în pahare, torni cocteilul, amesteci şi serveşti.

image

500 ml de vin roşu demisec

15 ml zeamă de lămâie verde

gheaţă, după gust

50 ml sirop de căpşuni sau zmeură

2 linguri zahăr pudră

Pui într-un bol gheaţa, zahărul, torni vinul, siropul, zeama de lămâie verde şi amesteci. Torni în pahare în momentul servirii şi decorezi după gust.

image

500 ml Cabernet

100 ml apă minerală

1 lămâie

1 portocală

gheaţă

Pui, într-un vas, vinul, apa minerală şi gheaţa şi amesteci energic. Speli lămâia şi portocala, le tai feliuţe şi le adaugi în vas. Agiţi bine ingredientele şi poţi servi.

image

500 ml limonadă

100 ml vodcă

500 ml bitter

2 lămâi tăiate rondele

Zdrobeşti gheaţa şi o pui într-un vas, adaugi lămâile tăiate şi torni apoi limonada, vodca, bitterul şi amesteci energic. Dai la frigider şi pui în pahare în momentul servirii după masă.

image

1 l apă

5 linguri miere

1 linguriţă polen

feliuţe de lămâie pentru decor

Amesteci apa cu mierea şi adaugi polenul. Torni în sticlă de sticlă. Laşi aproximativ 3 zile, la temperatura camerei, agitând sticla din când în când. Strecori şi serveşti în pahare înalte, decorate cu feliuţe de lămâie, dacă vrei.