Mâncare de gogonele murate cu carne

mancare de gogonele murate cu carne jpeg

Gogonelele murate sunt excelente şi în mâncare, nu numai ca murături. Aşa că, dacă ţi-au mai rămas gogonele murate de peste iarnă şi nu ştii ce să mai faci cu ele, iată o reţetă excelentă de mâncare de gogonele murate cu carne. Foarte gustoasă, această mâncare se face cu orice fel de carne. Noi vă prezentăm azi o reţetă de gogonele cu carne de porc, este foarte bună această combinaţie.

Deşi nu pare o mâncare prea gustoasă, o să vă surprindă gustul combinaţiei de murat cu carne într-o mâncărică caldă. Nu ezitaţi să încercaţi o reţetă simplă şi rapidă, care vă scapă de borcanele pline de murături. Cine adoră mâncarea de castraveţi muraţi, va fi plăcut surprins şi de această mâncare de gogonele.

Ingredientele necesare pentru Mâncare de gogonele murate cu carne:

- 750 de grame de pulpă de porc (dar merge şi altă carne)

- 6 gogonele potrivite

- 3 roşii

- 3 ardei capia mai mari

- 4 căţei de usturoi

- 2 linguri de uleiţin.

- 1 linguriţă sos de soia

- 1 linguriţă de miere

- ardei iute uscat

- sare

Cum se prepară Mâncare de gogonele murate cu carne:

După ce se spală, carnea se taie cuvuri şi se pune la călit în 2 linguri de ulei. Se lasă să se rumenească, dar doar foarte puţin. În acest timp, se taie gogonelele şi roşiile felii nu foarte subţiri, potrivite. Acestea se adaugă peste carnea uşor prăjită. Ardeiul capia se curăţă frumos de seminţe, fără să fie tăiat, se spală şi apoi se taie rondele. Se adaugă şi el în tigaie la călit cu legumele şi carnea.

Peste toate ingredientele se toarnă o cană cu apă, se condimentează cu sare, se acoperă şi se lasă la gătit timp de 40-45 de minute. Între timp se curăţă usturoiul, care se pisează bine şi se amestecă cu sos de soia şi mierea de albine. Ardeiul iute se taie şi el mărunt şi se amestecă cu ingredientele de mai sus. După ce s-au amestecat bine, înainte cu 5 minute de a se stinge focul la tigaie, se adaugă şi se mai lasă la clocotit.

După aceste 5 minute, se stinge focul şi se serveşte mâncarea de gogonele murate cu carne caldă, alături de pătrunjel proaspăt eventual. Este minunată, poftă bună!