Mâncare de năut cu praz

Preparatele care au în compoziţie legume sau năut sunt sănătoase şi îţi ţin de foame mult timp. Păstrează aproape această reţetă pentru zilele de post.
Ingrediente
800 g năut de la conservă, scurs 6 cepe tocate 6 linguri ulei 6-7 căţei usturoi mărunţiţi 5 bucăţi praz 3 linguri bulion sare piper ½ legătură pătrunjel tocat
Preparare
Încingi uleiul şi căleşti cepele, apoi adaugi usturoiul. Laşi pe foc până când ceapa şi usturoiul devin sticloase şi pui prazul tăiat rondele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi amesteci. Ţii 5 minute să fiarbă şi adaugi năutul şi puţin bulion, mai fierbi 10 minute şi opreşti focul. Serveşti mâncarea decorată cu pătrunjel.
Foto: Profimedia