Mazăre în sos alb
Îţi propunem astăzi o reţetă de mazăre în sos alb, pe care poţi să o serveşti cu ouă ochiuri, pentru un plus de gust!
Ingrediente 500 g mazăre 2 cepe 300 ml smântână 1 lingură făină ulei sare piper chifteluţe, opţional ouă ochiuri, opţional
Mod de preparare
Cureţi şi tai cepele mărunt şi le pui la călit, într-o tigaie cu ulei încins. Adaugi mazărea şi torni apă, apoi o laşi la fiert.
Separat, amesteci făina cu smântâna. După ce mazărea a fiert, încorporezi, în fir subţire, smântâna. Laşi mâncarea să fiarbă până când scade sosul şi dispare mirosul de făină. Presari sare şi piper, după gust, apoi o dai la răcit. O serveşti ca atare sau, dacă vrei, cu ouă ochiuri ori cu chiftele de pui.