Melcişori din muşchi de porc

O friptură de porc este oricând dorită într-o farfurie la prânz. Iar dacă este preparată pe grătar este şi ma bine. Varianta propusă de noi va da un plus de savoare - melcisori din muschi de porc.
Ingrediente
1 muşchi de porc 1 vânătă 2 ardei iuţi caise uscate ardei iute pentru garnitură ketchup picant sare piper
Mod de preparare
Taie muşchiul de porc în fâşii cu lungimea de 15 cm şi cu lăţimea de 2-3 cm. Pudrează carnea cu sare şi cu piper, după preferinţă, şi las-o să stea la frigider 30 de minute să se condimenteze şi să se frăgezească.
Între timp, taie vânăta felii subţiri, pe lungime, de aceleaşi dimensiuni cu fâşiile de muşchiuleţ. Taie mărunt caisele uscate şi ardeii iuţi fâşii, îndepărtând vinişoarele cu seminţe. Aşază pe fiecare fâşie de carne câte o felie de vânătă, o fâşie de ardei iute şi câteva bucăţele de caise uscate. Rulează felia de carne cu umplutura în interior şi prinde-o cu o scobitoare.
Rumeneşte pe grătarul bine încins „melcii” de carne, pe ambele părţi. După ce sunt gata, serveştei acesti melcisori din muschi de porc calzi, garnisiţi cu ardei iute, cu caise uscate şi cu ketchup picant.
Muschi de porc impanat cu usturoi