Mic dejun suedez: omletă-papară (Fin Äggröra)

omleta papara jumari mic dejun suedez jpeg

Omleta se poate face în diferite feluri cu diferite umpluturi, după gust. Suedezilor le place omleta papară sau jumări cum i se mai zice. Aşa că, te invităm la un mic dejun suedez!

Ingrediente pentru 5 porţii de mic dejun suedez

6 - 8 ouă 1/2 - 3/4 cană lapte sau smântână 1/2 linguriţă sare 1 1/2 lingură unt sau margarină

Modul de preparare al reţetei de mic dejun suedez

Omleta papară perfectă trebuie să fie deschidă la culoare şi cremoasă. Pentru cele mai bune rezultate, bate ouăle foarte bine înainte de a le găti şi pune-le la foc mic.

Baţi ouăle într-un vas mediu. Adaugi laptele (sau smântâna) şi sarea. Într-o tigaie, la foc mic, topeşti untul sau margarina. Pui amestecul de ouă şi laşi la foc mic. Foloseşti o lingură de lemn şi amesteci din când în când. (Flacăra mică este importantă, pentru că astfel vor rămâne deschise la culoare). Va dura cam 20 de minute până se fac ouăle şi vor fi gata de servit.

Poţi servi cu somon afumat sau şuncă. Sau ce vrei tu.



Recente

paine masline shutterstock 2094964810 jpg
coperta click pofta buna jpg
gadgeturi jpg
shaorma shutterstock 2066565668 jpg
flori de salcâm shutterstock 1444110374 jpg
supa crema sparabghel shutterstock 1452134936 jpg
turta jpg
tort83 jpg
tort8 png
inghetata jpg
prajitura biscuiti crema jpeg
1 3 retete de prajituri rapide si simple jpg jpeg
briose jpg
tort jpg
pachetele primavara shutterstock 375803530 jpg
inghetata shutterstock 72762541 jpg
tort mimosa shutterstock 1041498505 jpg
socată shutterstock 284938835 jpg
doboș tort shutterstock 213934210 jpg
morcovi frunze shutterstock 1986995588 jpg