Miel cu măsline

miel cu masline jpeg

Măslinele sunt sănătoase şi săţioase. Le apreciezi gustul în salate, dar încearcă-le acum şi în această reţetă cu miel.

Miel cu masline - Ingrediente

1 pulpă de miel 6 căţei usturoi sare piper 1-2 linguri ulei 150 ml vin alb sec 200 g măsline fără sâmburi 1 crenguţă de rozmarin

Cum se prepară mielul cu măsline

Cureţi carnea de pieliţe şi de grăsime, o dai cu sare şi piper, după gust şi o ţii la rece 30 de minute. Torni uleiul într-o tavă, presari rozmarinul mărunţit, aşezi pulpa de miel tăiată, presari usturoiul tocat fin, adaugi vinul, acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor 50 de minute.

Între timp, opăreşti măslinele, 2 minute, şi le laşi deoparte. Scoţi folia, pui măslinele şi laşi friptura să se rumenească, având grijă ca, din când în când, să o stropeşti cu sosul format în tavă. Friptura este gata când intră cu uşurinţă în ea dinţii furculiţei.

Foto: Profimedia