Minitarte cu cireşe şi budincă de vanilie

minitarte cirese budinca vanilie jpeg

Arată foarte apetisant atunci când „îţi zâmbesc“ din vitrinele cofetăriilor! De ce n-ar arăta la fel şi dacă ies din mâinile tale? Aceste minitarte cu cireşe şi budincă de vanilie sunt acel desert care nu te trădează niciodată.

Minitarte cu cireşe şi budincă de vanilie - Ingrediente

250 g făină 60 g unt foarte rece 60 g margarină 1 ou 5-6 linguri apă foarte rece

1 plic budincă vanilie

400 g cireşe

2 plicuri gelatină roşie

frunzuliţe de mentă

Minitarte cu cireşe şi budincă de vanilie - Mod de preparare

Pui într-un castron făina, oul, sarea, untul şi margarina. Cu o furculiţă amesteci bine totul până când se formează biluţe mici. Când untul este bine încorporat, pui câte o lingură de apă rece până când aluatul se strânge ca o bilă. Nu trebuie să frămânţi prea mult. Înveleşti aluatul în celofan şi îl pui la frigider 2 ore. Întinzi o foaie cam de 3-4 mm grosime,

pe care aşezi forma de tartă cu fundul în sus şi tai de jur-împrejur, lăsând o margine mică. Întorci forma, o ungi cu unt, presezi aluatul în ea şi elimini excesul de aluat de pe margine, pe care îl vei refolosi. Repeţi operaţiunea până termini aluatul.

Acoperi aluatul cu folie de aluminiu în care pui o linguriţă de orez, pui formele într-o tavă şi coci 10-15 minute în cuptorul bine încins. Le scoţi, arunci orezul şi laşi formele deoparte până faci crema. Prepari budinca de vanilie conform indicaţiilor de pe plic. Cu crema potrivit de caldă umpli tartele şi le laşi să stea o oră. Apoi pui deasupra cireşele, peste care torni gelatina roşie preparată cum scrie pe ambalaj. Dai minitartele cu cireşe şi budincă de vanilie la rece 2-3 ore şi le serveşti decorate cu frunzuliţe de mentă.