Musaca delicioasă cu brânză şi carne

Când ai ceva mai mult timp la dispoziţie, pregăteşte-le celor dragi o delicioasă musaca, făcută dintr-un amestec de carne tocată.
Ingrediente
2 cepe 800 g carne tocată amestec piper sare boia 6-7 cartofi medii ulei 5 roşii 3 ouă brânză smântână
Preparare
Căleşti ceapa şi adaugi carnea tocată. Laşi vasul acoperit 15 minute, pentru a fierbe carnea până devine albă. La final, condimentezi cu sare, piper şi boia. Cureţi cartofii şi-i tai felii. Ungi o tavă cu puţin ulei şi aşezi primul strat de cartofi, apoi un strat de carne. Descojeşti roşiile şi le tai felii pe care le întinzi peste carne. Deasupra pui brânză feliată. Adaugi straturi de cartofi, carne, roşii şi brânză până când termini ingredientele. Ultimul strat să fie brânza. Baţi ouăle cu puţină smântână şi apă, apoi le torni în tavă. Dai tava la cuptor. După 30 de minute, încerci cartofii şi, dacă e nevoie, mai torni puţină apă. Tai musacaua după răcire.
FOTO: 123RF