Muşchi de porc în aluat

muschi porc jpeg

Ingrediente

800 g muşchi de porc 300 g ciuperci 1 pachet foi de plăcintă 50 g unt 2-3 căţei de usturoi, mărunţit 3 linguri de ulei 1 pahar vin alb 1 castravete 8 roşii cherry câteva frunze de salată rozmarin 1 ou bătut sare piper

Mod de preparare:

Speli bine muşchiul de porc, îl condimentezi cu sare, piper şi rozmarin şi îl pui într-o tavă în care adaugi ulei şi paharul cu vin. Îl dai 20-30 de minute la cuptorul preîncălzit, la foc mediu.

Între timp, tai ciupercile feliuţe şi le sotezi cu puţin unt, o lingură de ulei, usturoi, sare şi piper, după gust.

Decongelezi foile de plăcintă. Întinzi o foaie, o ungi cu ulei şi peste ea mai întinzi încă una. Aşezi ciupercile sotate şi deasupra pui muşchiul, rulezi şi ungi cu oul bătut. Decupezi din foile de plăcintă rămase forme de steluţe, le pui peste rulada de carne şi o dai cu restul de ou. Ungi un vas cu ulei, pui muşchiul în aluat şi dai la cuptorul încălzit în prealabil, până se rumeneşte.

Tai castravetele feliuţe, iar roşiile cherry în două. Aranjezi pe un platou frunzele de salată verde, spălate şi uscate, muşchiuleţul de porc în aluat şi alături legumele tăiate.