Muşchi de vită în sos de vin
O masă în familie va fi perfectă cu această piesă de rezistenţă.
Ingrediente (6 porţii)
1 muşchi de vită 150 ml vin roşu 2 linguri ulei de măsline 60 g unt 2 linguri unt topit piper proaspăt măcinat pătrunjel sare
Mod de preparare
Carnea se condimentează cu sare, se stropeşte cu un amestec de vin şi ulei de măsline, apoi se pune într-un castron la rece pentru două ore. Se amestecă untul cu piperul proaspăt măcinat şi cu pătrunjelul tocat. Se rumeneşte carnea câte 3-4 minute, pe fiecare parte, într-o tigaie, apoi se aşază în tavă. Se unge cu amestecul de unt, piper, pătrunjel şi se lasă la cuptor aproximativ 45 de minute. Din când în când, se stropeşte cu sosul din tavă. Pentru un plus de rafinament friptura poate fi servită cu cremă de avocado (guacamole) şi seminţe de rodie, care îi vor da un gust dulce-acrişor şi aspect de sărbătoare.