Negresă cu cremă de brânză
Dificultate medie Preparare 50’ Porţii 1 tavă
Ingrediente:
600 g făină
2 căni apă
2 căni zahăr
1 cană ulei
1 vârf de cuţit amoniac pentru prăjituri
4-5 linguri cacao
200 ml dulceaţă
50 g nucă măcinată
1 praf sare
Pentru glazură
5 linguri zahăr pudră
2 linguri ulei
2 linguri cacao
2-3 linguri apă caldă
Pentru decor
frişcă
fructe
Mod de preparare:
Amesteci zahărul cu apa până se topeşte, după care adaugi uleiul. Pui, în ploaie, făina, amesteci şi torni linguriţa de amoniac stinsă cu puţin oţet sau cu zeamă de lămâie. Adaugi praful de sare, cacaua, nuca măcinată şi dulceaţa. Încorporezi ingredientele şi torni compoziţia într-o tavă tapetată, în prealabil, şi o introduci în cuptorul preîncălzit, pentru 25-30 de minute.
Pentru glazură, torni într-un vas apa, adaugi zahărul pudră, cacaua, uleiul şi le laşi la foc mic până se îngroaşă un pic. Torni glazura peste prăjitură, iar când s-a răcit o tai.
Decorezi negresa cu fructe şi cu frişcă.