Orez cu spanac şi piept de pui

O garnitură de orez delicioasă va merge de minune în combinaţie cu carnea de pui. În plus, orezul nu este simplu, ci preparat cu spanac, o legumă extrem de hrănitoare, care nu trebuie să lipsească din alimentaţia ta în această perioadă.
Orez cu spanac şi piept de pui – Ingrediente
1 piept de pui, dezosat sare piper 2-3 linguri ulei, pentru prăjit 450 g legume sotate (morcovi, mazăre şi ardei gras)
Pentru garnitura de orez
100 ml ulei
2-3 cepe verzi, tăiate fin
500 g frunze de spanac, spălate şi tăiate
1 legătură pătrunjel tocat
300 g orez cu bobul lung
900 ml supă de pui sau legume
sare
piper
zeama de la 1 lămâie
Pentru sosul de muştar
¼ ceaşcă miere
60 g maioneză
60 g muştar
1 lingură oţet alb
¼ linguriţă piper roşu, măcinat
Orez cu spanac şi piept de pui – Preparare
Pentru sosul de muştar, amesteci toate ingredientele până se omogenizează şi îl dai la rece.
Tai pieptul de pui cubuleţe şi le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Încingi uleiul şi rumeneşti bucăţelele de carne. Le scoţi pe hârtie absorbantă şi le dai deoparte.
Pentru garnitură, încingi uleiul, adaugi ceapa şi o sotezi până se înmoaie. Pui spanacul scurs şi jumătate de legătură de pătrunjel tocat. Căleşti la foc mare, amesteci din când în când, până se înmoaie spanacul şi se evaporă tot lichidul.
Adaugi orezul, torni supa şi laşi să dea în clocot. Reduci flacăra şi fierbi la foc mic, acoperit cu un capac, până când orezul absoarbe tot lichidul. Când este fiert, adaugi restul de pătrunjel tocat, condimentezi cu sare şi piper, după gust, storci zeama de lămâie şi amesteci. Îl serveşti cald, cu sosul de muştar, pieptul de pui şi legumele sotate.
Foto: Profimedia
Cum se face pui Jambalaya cu orez şi cârnaţi
Cum se face pui Jambalaya cu orez şi cârnaţi
Chiftele de orez, o reţetă simplă de post
Chiftele de orez, o reţetă simplă de post
Cel mai bun orez în stil arăbesc sau orez persian
Cel mai bun orez în stil arăbesc sau orez persian