Orez gratinat cu carne tocată

orez gratinat cu carne tocata jpeg

Când azi e zi de sărbătoare, e foarte posibil să nu ai prea mult timp de gătit, pentru că vrei să fii cu familia ta. Aşa că noi îţi propunem un fel de mâncare foarte uşor şi rapid de preparat.

Ingrediente

250 g orez cu bob rotund 250 g carne tocată 750 ml supă de legume 1 ceapă 1 morcov potrivit 1 lingură pastă de tomate 50 g caşcaval 2 linguri ulei 1 linguriţă unt sare piper

Mod de preparare

Se spală orezul bine şi se pune la fiert în supa de legume. Când a fiert, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se opreşte focul şi se acoperă cu un capac. Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul curăţat şi tăiat cubuleţe, puţină apă şi se lasă până se înmoaie. Se adaugă carnea tocată, sare şi piper, după gust, şi se lasă pe foc mic până scade zeama lăsată de carne. Se pune pasta de tomate, se mai dă în câteva clocote şi se opreşte focul. Se unge un vas termorezistent cu unt, se aşază orezul, se pune carnea peste el şi se rade deasupra caşcavalul. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 10 minute, după care se poate servi.