Ouă ochiuri cu spanac la cuptor

Aceste arome se combină perfect. Pus într-un singur vas, spanacul este completat de delicioasele ouă şi de caşcavalul ras. După ce le vei da la cuptor, vei obţine în mai puţin de 20 de minute o mâncare delicioasă pe care o poţi savura la micul dejun sau la masa de prânz.
Ingrediente
6 ceşti baby spanac, proaspăt 2 linguri unt nesărat 1-2 cepe albe, tocate 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 120 ml smântână pentru gătit 1 lingură muştar cu boabe întregi sare piper negru măcinat 8 ouă, la temperatura camerei 60 g mozzarella, rasă 25 g parmezan ras cimbru verde, pentru decor crutoane, pentru decor
Mod de preparare
Încingi cuptorul. Ungi 4 vase ceramice mici cu puţin ulei şi le aşezi într-o tavă mai mare de copt. Le dai deoparte.
Torni 1/4 cană de apă într-o cratiţă şi o încălzeşti la foc mare. Pui spanacul şi îl fierbi 2 minute, amestecând frecvent, până se înmoaie. Îl scurgi şi îl muţi într-o strecurătoare, apoi apeşi ca să se scurgă excesul de lichid. Îl dai deoparte.
În aceeaşi cratiţă, topeşti untul la foc mediu, adaugi ceapa şi o căleşti până devine sticloasă, 5 minute. Adaugi usturoiul şi mai ţii pe foc 1 minut. Pui spanacul scurs bine, smântâna, muştarul şi o cantitate generoasă de sare şi de piper negru. Fierbi aproximativ 5 minute, până se îngroaşă compoziţia. Iei de pe foc.
Împarţi spanacul în mod egal în cele 4 vase ceramice. Spargi câte 2 ouă în fiecare vas şi presari mozzarella şi parmezanul date prin răzătoare. Dai la cuptor 8 minute dacă vrei ca gălbenuşul să fie lichid sau ţii mai mult, după preferinţă. Scoţi tava şi decorezi porţiile cu cimbru şi cu crutoane. Serveşti imediat.
Sursa + foto: www.cookingandbeer.com
Ouă ochiuri în pâine, la cuptor FOTO
Ouă ochiuri în pâine, la cuptor FOTO