Pacheţele cu ouă, un aperitiv rapid

Ştiai că italienii, care locuiesc în centrul ţării, gătesc carnea de miel marinată în zeamă de lămâie şi rozmarin şi o servesc cu garnitură de cartofi şi anghinare? În schimb, în Toscana, coastele de miel sunt fierte cu ceapă şi morcovi şi se servesc pe pat de fasole albă. Tu poţi pune însă pe masa de Paşte şi aceste pacheţele cu ouă.
Pacheţele cu ouă - Ingrediente
1 piept de pui dezosat 2 felii şuncă 100 g ciuperci 1 ardei gras 2 ouă fierte tari mărar 1-2 linguri ulei ceapă verde, opţional sare piper
Pacheţele cu ouă - Preparare
Tai pieptul de pui în jumătate şi baţi uşor fiecare bucată, cu ciocanul de şniţele, apoi le dai cu sare şi piper. Între timp, cureţi ouăle şi toci mărunt ciupercile împreună cu ardeiul gras. Sotezi, într-o tigaie cu ulei încins, ciupercile feliate şi ţii până când scade apa lăsată, adaugi ardeiul gras tăiat cubuleţe şi mai laşi 2-3 minute.
Dai deoparte la răcit, apoi presari mărarul proaspăt, sare şi piper.
Aşezi peste bucăţile de carne câte o felie de şuncă, pui pe fiecare din amestecul cu legume câte un ou, strângi pieptul de pui într-un pacheţel şi îl fixezi cu scobitori. Le rumeneşti uşor în tigaie, apoi le dai la cuptor 20 de minute. Le scoţi scobitorile şi le legi, dacă vrei, cu codiţe de ceapă verde.
Foto: Profimedia