Pâine arăbească Manakeesh (lipie cu za’atar)
Este delicioasă cu humus, salată de vinete, salată tabouleh sau orice altă salată de inspiraţie turcească.
Ingrediente:
2 căni făină
2 linguriţe drojdie uscată
½ linguriţă sare
¼ cană apă călduţă
1 cană za'atar (amestec de cimbru, oregano, coriandru, chimion, seminţe de susan prăjite)
½ cană ulei de măsline
Mod de preparare:
Dizolvi drojdia în apă şi laşi 15 minute. Într-un vas mixezi făina şi sarea. Adaugi treptat drojdia şi frămânţi până când amestecul nu mai este lipicios. Transferi aluatul într-un vas uns cu puţin ulei, acoperi cu un şervet şi îl laşi să crească pentru aproximativ o oră şi jumătate, lângă o sursă de căldură.
Amesteci za’atarul cu uleiul de măsline şi îl pui deoparte.
Încălzeşti cuptorul. Pe blatul de lucru, presari puţină făină. Desfaci aluatul, distribuindu-l în 8 părţi egale, pe care le întinzi în funcţie de cât de groase vrei să fie pâinicile. Folosind o lingură, ungi, în sens circular, fiecare bucată cu amestecul de za’atar şi ulei de măsline, lăsând libere marginile. Pui pâinicile la cuptor pentru 12-15 minute, în funcţie de cât de rumenite vrei să fie. Le serveşti calde.
Sursă:
https://veggiezest.com/2012/08/03/zaatar-bread-labneh/
https://veggiezest.com/2012/08/03/zaatar-bread-labneh/
Foto:
https://i.pinimg.com/originals/7d/de/e7/7ddee70f9c35f135510bd213ce6d9b0f.jpg
https://i.pinimg.com/originals/7d/de/e7/7ddee70f9c35f135510bd213ce6d9b0f.jpg