Pâinici dulci, reţetă pentru Paşte

Cross Bun Twists jpeg

De Paşte, dacă mergi la biserică, alege aceste pâinici dulci, extrem de delicioase.

Pâinici dulci - Ingrediente

900 g făină 150 ml lapte 30 g drojdie proaspătă 150 g zahăr 1 plic zahăr vanilat 1 praf de sare 5 ouă 100 ml apă 3 linguri unt

Pâinici dulci - Preparare

Înmoi drojdia în apă călduţă. Separat, mixezi untul moale cu zahărul şi sarea, apoi torni laptele cald. Pui 4 ouă şi amesteci bine. La această compoziţie adaugi drojdia înmuiată în apă. Torni, în ploaie, făina cernută şi laşi aluatul acoperit, la loc cald, 3 ore.

Împarţi aluatul în 10 părţi egale şi răsuceşti fiecare bucată. Pui fiecare pâinică împletită într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi le mai laşi la loc cald 20 de minute, apoi dai tava la cuptorul preîncălzit, la 200 °C, 30 de minute.

Foto: Profimedia