Paste cu ciuperci şi sos de smântână

Ne plac pastele şi le gătim în fel şi chip ori de câte ori avem ocazia. De data aceasta am preparat o porţie de paste cu ciuperci şi sos de smântână cu care ne-a răsfăţat la cină. Vreţi să încercaţi şi voi?
Paste cu ciuperci şi sos de smântână - Ingrediente
200 g paste rigatoni 250 g ciuperci 200 ml 150 g brânză de oaie rasă 50 g caşcaval ras 25 g unt 1 ceapă mică 4 căţei usturoi 2 fire ceapă verde piper ulei
Paste cu ciuperci şi sos de smântână - Mod de preparare
Speli bine ciupercile, le tai jumătăţi şi le aşezi într-o tavă în care ai întins hârtie de copt. Le dai cu ulei şi cu piper şi le coci aproximativ 10 minute.
Topeşti untul într-o tigaie şi adaugi ceapa şi usturoiul tăiate mărunt. Pui apoi smântâna, brânza şi caşcavalul. Laşi pe foc, amestecând, până când compoziţia se transformă într-un sos cremos. Adaugi pastele fierte, conform indicaţiilor de pe ambalaj, şi mai ţii câteva clocote. Dai deoparte şi le amesteci cu ciupercile coapte. Le serveşti presărate cu ceapa verde, tăiată fin.
Paste cu ciuperci şi sos de ciuperci
Paste cu ciuperci şi sos de ciuperci
Cele mai bune paste cremoase cu porumb şi roşii