«Pătrăţele» cu pere şi cremă de ciocolată

Pear Fancy Cakes with Chocolate Cream jpeg

Aroma perelor completează de minune gustul fin al ciocolatei. La fel de bine, aceste fructe de toamnă merg combinate în prăjituri cu migdale ori cu stafide. Rezultatul este unul sofisticat, cu care ai putea onora o masă festivă. De această dată, ce zici de «pătrăţele» cu pere şi cremă de ciocolată?

Ingrediente

3 ouă 125 g unt 250 g zahăr pudră 1 praf de sare 4 linguri lapte 200 g făină 2 linguriţe praf de copt 100 g ciocolată 5 pere zeama de la o lămâie

Pentru cremă

400 ml frişcă lichidă

200 g ciocolată

1 pachet zahăr vanilat

esenţă de rom

2-3 pere pentru decor

Preparare

Prepari crema cu o zi înainte. Pui frişca într-o crăticioară pe foc cu ciocolata rasă şi zahărul vanilat. Laşi până se topeşte ciocolata, dar fără să dea în clocot. Adaugi esenţă de rom, după gust, o laşi să se răcească şi o pui la frigider până a doua zi.

Pentru blat, baţi untul moale, adaugi gălbenuşurile treptat, 150 g zahăr, un praf de sare şi mixezi bine. Adaugi treptat laptele, făina cernută cu praful de copt, ciocolata dată pe răzătoarea mare şi la final încorporezi albuşul bătut spumă tare, amestecând uşor, de jos în sus.

Întinzi aluatul într-o tavă de 30x20 cm în care ai pus hârtie de copt, o introduci în cuptorul preîncălzit la 175° C pentru 35-40 de minute, după care o laşi să se răcească în tavă. Cureţi perele de coajă şi de seminţe, le tai felii groase, le pui într-o cratiţă, le stropeşti cu zeamă de lămâie, adaugi 100 g de zahăr şi un litru de apă.

Le laşi până se înmoaie, după care le dai să se răcească. Baţi crema cu mixerul şi întinzi jumătate peste blat. Acoperi cu felii de pere, întinzi restul de cremă şi dai la rece ca să se întărească. Tai prăjitura bucăţi şi le decorezi cu felii de pere proaspete.