Piept de curcan umplut

curcan jpeg

Iată o alegere potrivită pentru masa de Crăciun dacă nu-ţi place sau nu poţi mânca porc. Este uşor de preparat şi o poţi face în multe feluri. Umplutura pe care ţi-o propunem te va face să-ţi aduci mereu aminte de ea.

Dificultate mică 4 porţii Preparare 1h20’

Ingrediente:

1 piept de curcan

2 linguri măsline

3 căţei usturoi

3 fire ceapă verde

1 ardei iute verde

½ morcov

½ ardei capia

1 legătură pătrunjel

150 g măsline verzi fără sâmburi

sare

1 dovlecel

1 ceapă roşie

4 ciuperci champignon mari

1 legătură ceapă verde

2 cartofi

1 roşie

4 linguri ulei

2-3 crenguţe rozmarin proaspăt

sare

Pasul 1

Speli pieptul de curcan şi îndepărtezi pieliţa. Îl tamponezi cu hârtie absorbantă, îi faci patru crestături adânci şi dai cu sare. Feliezi măslinele, căţeii de usturoi, ceapa verde şi ardeiul iute. Toci pătrunjelul. Tai ardeiul capia şi morcovul în cubuleţe. Amesteci toate ingredintele cu sare şi ulei.

image

Pasul 2

Compoziţia o aşezi în fiecare crestătură a pieptului de crucan şi îl strângi cu o sfoară. Păstrezi puţin din amestec pentru a umple şi roşiile. Laşi carnea să se odihnească la temperatura camerei pentru 30 de minute.

image

Pasul 3

Separat, tai roşia în două, îi cureţi seminţele şi le umpli cu amestecul păstrat.Tai dovlecelul, ceapa, ciupercile, ceapa verde, cartofii în bucăţi. Aşezi într-un vas termorezistent pieptul de curcan, roşiile umplute şi legumele.

image

Pasul 4

Torni peste ele patru linguri de ulei şi 2-3 crenguţe de rozmarin. Laşi la copt până de rumeneşte. Serveşti pieptul umplut cu garnitura de legume.

image

Dacă doreşti să obţii cea mai fragedă friptură ţine carnea la marinat aproximativ 3 ore. O marinată simplă şi savuroasă o obţii din vin alb sau roşu, în funcţie de carne, zeamă de lămâie, sare, piper, usturoi şi ghimbir.

După ce friptura a căpătat o culoare frumoasă în cuptor, o scoţi şi o serveşti după ce o laşi să respire aproximativ 20 de minute.

Ţii friptura de curcan la cuptor la o temperatură mare ca să se rumenească frumos. Scazi apoi temperatura şi coci câte 40 de minute pentru fiecare kilogram de carne.