Piept de pui cu sos de caşcaval

piept de pui cu sos cascaval jpeg

Dacă te pregăteşti de musafiri sau de o cină romantică îţi recomandăm această reţetă de piept de pui cu sos de caşcaval.

Ingrediente pentru piept de pui cu sos de caşcaval

1 piept de pui mare

Pentru sos 500 ml lapte 2 linguri amidon alimentar 2 linguri unt 150 g caşcaval 1 praf nucşoară 150 g ciuperci de pădure conservate sare piper

Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de caşcaval

Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald. Într-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a

nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după

gust, şi se adaugă ciupercile. Se păstrează câteva pentru decor. Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş.