Piept de pui pe pat de spanac

piept de pui pe pat de spanac jpeg

Combinaţia de piept de pui şi spanac te va scoate din impas atunci când nu mai ştii ce să le găteşti celor dragi. În plus, spanacul este o sursă bogată de fier şi de numeroase vitamine, aşa că ai un motiv în plus să îl incluzi mai des în mâncărurile tale.

Piept de pui pe pat de spanac - Ingrediente

1 piept de pui 300 g şuncă afumată 500 g spanac proaspăt 1-2 linguri ulei 1 ceapă 3-4 căţei de usturoi seminţe de fenicul, opţional sare piper

Cum se prepară pieptul de pui pe pat de spanac

Speli pieptul de pui şi-l dai cu sare şi piper. Îl pui într-o tavă, alături de şunca afumată, torni puţină apă şi dai la cuptorul încins. Întorci din când în când bucăţile de carne pentru a se rumeni pe ambele părţi. Când friptura e aproape gata, presari, dacă vrei, seminţe de fenicul.

Cureţi şi speli spanacul şi-l pui la fiert, 5-6 minute, în apă cu sare. Îl scurgi prin strecurătoare. Încingi uleiul, pui ceapa tocată, usturoiul feliat şi le ţii pe foc până devin sticloase, apoi adaugi spanacul şi sotezi câteva minute. Guşti şi potriveşti de sare şi piper. Îl dai deoparte şi îl serveşti alături de friptură.

Foto: Profimedia



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg